Mikor akarsz “szabadabb” lenni? Télen vagy nyáron?

Adrenalinszükséglet.

Ez itt a téma, vagy inkább a kérdés. Sok barátot, ügyfelet csalogatok téli túrákra – jégmászásra, túrasízni vagy csak járni egyet a téli hegyekben. Nem egyszer azzal pattintanak le, hogy szűkös (vagy nem szűkös) szabadság-napjaikat inkább nyárra tartogatják. Ezt soha nem értettem – annak ellenére, hogy az emberek többsége így gondolkodik.

Érzed a napfényt az arcodon és a porhó illatát?

Abból indulok ki, hogy testileg-lelkileg vajon mikor van az embernek legnagyobb szüksége a kiszakadásra, a hegyek nyújtotta szabadságélményre…? Az adrenalinlöketre? Szerintem inkább a rövid, szürke-felhős, szmogos téli napokon, amikor 10 perc napsütésért szinte fizetnének az emberek. Amikor egyébként is kevesebbet mozogsz a szabadban. Amikor a legnagyobb a kontraszt a szmogos köd és a szikrázó hegyi napsütés (és a két közeg CO tartalma) között.

Az eszmefuttatás apropójából kísérletet végzünk: fizetjük a repjegyét annak, aki részt vesz székelyföldi jégmászós (és kutyaszános) hosszú hétvégénken január végén és holnap befizeti az előleget. Kezdők, érdeklődők – Nektek való ez a téli élménymiksz Erdélyben minden gasztronómiai élményével!

Mikor van nagyobb értéke egy szabadnapnak - télen vagy inkább nyáron? Te hogy vagy a “mikor menjünk szabadságra” kérdéssel?

Várjuk egyet-nem értésed vagy szimpatizáló megjegyzésed a kommentekben :)

Kép: köszönet Jill Outside-nak http://arcticglass.blogspot.com

 

Már van 1 hozzászólás ↓

#1 Fröhlich Endre írta 11.30.11 napján, pontosan ekkor:

Sziasztok! Köszi az értesítést, de mint már korábban a facebook-on is írtam, sajnos nem tudok részt venni ezen a megmozduláson, /részben rajtam kívülálló okok miatt is/ pedig az ötletet jónak tartom! Bár én már nyugdíjas vagyok, tehát a szabadság-kérdés igazából nem érint, de aki még dolgozik, annak kihagyhatatlan ajánlat! Sok sikert hozzá. Üdv. Endre

Hozzászólásra itt van mód: